ÄNTLIGEN FRAMME I NÜRNBERG!

Hej mina kex! =)

Nyss hemkommen till hotellet, svettig från LIDL då jag var ute i sista minuten innan stängningsdags. Igår vid 18.15-tiden landade jag då här , i Nürnberg. WUNDERBAR! En student från skolan kom och hämtade upp mig och visade mig runt lite innan hon lämnade mig här på hotellet. Hennes namn är Kerstin :)

När jag kom in i hotellet blev jag väldigt förvånad. De berättade att det hade blivit nåt fel och de var tvungen att ändra mitt rum. De kallade det uppgradering. Så istället för ett rum med 120-säng fick jag ett businessroom med eget litet kök, kylskap, en King Size- säng! Och inte nog med det! På andra våningen(fick ett rum med två våningar!!) står min säng. Så inatt sov jag i mitten av sängen för att ta del av sängen maximalt. Mycket skönt. (Några bilder ser ni nedan förresten, dock är internet dåligt så laddar bara upp några idag!)

Idag har vi vandrat genom stan...lääääääänge! Jag åt på äkta italiensk restaurant, tog en tysk öl och såg Nürnberg City. Ölen smakade gott och staden är stilig, ren och en perfekt mix av gammalt och nytt, dock med många kranar och renoveringsobjekt för tillfället, heh! De håller t.ex. på att bygga om utanför hotellet, så personalen sa att internet inte var så bra för tillfället, vilket som sagt stämmer helt och hållet. Därav blir det inga fler meningar i bloggen för dagen! :]

Btw, imorgon kommer jag flytta in i min lägenhet. :] Då blir det förhoppningsvis shopping på IKEA, och jag ser fram emot att översätta alla svenska namn på saker och ting!

Sammanfattningsvis: Min första dag som boende i Nürnberg har varit perfekt! Auf wiedersehen Kex! =)
lorenzkirche

Hallo Deutschland!

Hej Kex! :]

Då kom då tillslut den dagen - den dagen då jag lämnar Svea rike för att åka till Tyskland. Resväskan är packad och frukosten uppäten och strax väntar en resa till Landvetter som tar mig till Berlin för att slutligen landa i Bayerns Nürnberg, där jag kommer vara 18.05. Där kommer jag möta Kerstin(aka. Studentbuddy) som kommer ta mig till hotellet samt visa mig lägenhetshuset där jag kommer att bo senare i veckan! :]

Kommer att blogga vidare, men får se hur internetmöjligheterna ser ut på mitt hotell de första dagarna(antagligen flera hundra SEK för två dagar:p)

Avslutar med att säga Auf wiedersehen Schweden och säger istället Hallo Deutschland! :] Nu skall det handlas LIDL-saker!!

Puss&Kram Kex! :]


Tankar - resfeber!

Hej Kex! :]

Tankarna far runt i huvudet denna sista natt i Sverige på länge(kanske på hela detta året!) Jag har alltid lite svårare att somna dagen före resor och inatt blir det extra svårt med tanke på att det inte är en vanlig resa där man kommer hem en vecka senare, utan faktiskt en resa till ett land som kommer vara mitt hem närmaste halvåret.

Så, för att försöka somna så bra som möjligt blir det honungsthé och en omgång på spikmattan för att slappna av maximalt..

Imorgon början resan som man sett fram emot och varit spänd inför hela Högskoletiden, resan som man alltid tänkt varit så långt borta. Den börjar om några timmar och det känns ju helt fantastiskt faktiskt, även om det tillfälliga avskedet av familjen kommer göra lite ont. Avverkade en moster och flera kusiner idag.

Nu skall jag försöka nanna och därmed försöka undvika att se ut som ett bombnedslag när jag når tysk mark.

Sov gott Kex! :]

...MS...

1 dag kvar!

Hej Kex!
Happ, då har det blivit söndag - en sorglig söndag med regn och rusk! Efter gårdagens tips och hjälp från min vän Robin, så ska jag försöka sköta den här bloggen själv. Här inne får ni helt enkelt se vad jag gör, vart jag rör mig och vad sjutton jag håller på med i Nürnberg - Stay tuned Kex! :)

Ja, vääääldigt snart är det dags för Deutschland, Tyskland, Germany, Alemania, YOU NAME IT! Resväskan skall fyllas, biljetter och viktiga papper samlas ihop och läggas i kuvert. Förväntningarna är verkligen på topp och mina förberedande TIMMAR på Google Maps, nätets reseguider och barguider hoppas jag att jag har allt jag behöver för att klara mig själv en vecka innan skolan börjar! :]

Nu skall jag packa och äta. Det kan hända att det kommer en uppdatering senare under dagen.

Bye bye kex! :]



Verkligheten kommer ikapp en förr eller senare.

Cha cha kex! Då var det alltså dags; dagen då man måste se bloggvärlden i vitögat och starta upp en egen. Jag valde den perfekta dagen för att sitta framför datorn och trixa och fixa, tror jag. Dels är det bakfylledag idag(även om det här med bakfull knappt existerar i min värld), dels en långdragen Finnkamp på Svt2, samt ett envetet ösregn som förövrigt givit översvämningar i vissa personers källare här idag. :/
Som ni med stor säkerhet redan kommit underfund med kommer jag alldeles snart åka till lite mer södra breddgrader, där jag kommer vara utbytesstudent under en termin(5 månader). Anledning till mitt val, som då blev Nürnberg kan sammanfattas typ såhär;
  • Bra studier(återkommer senare ;))
  • En storstad
  • Prisvinnande universitet
  • Bra prisnivå
  • Perfekt läge - mitt i Europa
Nu ska jag försöka fixa med header och helt enkelt fixa och trixa. Ska vara fyllechaffis idag, så jag har all tid i världen att försöka förstå detta bloggfenomen.
Ha det gott kex! :]

RSS 2.0