Tyskaprov imorgon!



Hej Kex! :]

Det tyska språket går på högvarv här hemma i lägenheten, efter att ytterligare gått på högvarv inne på Starbucks. Jag har nämligen mitt första tyskaprov här imorgon - det första på över 3 år! Jag hoppas dock att det går bra! :] Jag förstår allt på lektionerna, även om det jag skriver ibland är fel, men utan fel lär man sig ju ingenting, eller hur? Och sen kan jag ju meddela att det är svårt att skriva varje ord rätt i detta språk. Det är Die, Der, Das, eine, einer,einen,einem,eines och så vidare! Så vad ni än gör klockan 9.00-10.30 imorgon, tänk på mig! ;)

Ska ta en macka nu, sen fortsätta med detta underbara språk! ;) Just nu är det inte så underbart dock, då jag måste plugga in saker igen! Som tur är sitter det där någonstans i bakhuvudet.

Hörs imorgon! :]

Auf Wiedersehen! :]

No internet access!

Tjena Kex! :]
Eftersom jag har så segt internet är det inte så kul att skriva, eftersom ett blogginlägg tar typ 1 timme, haha!

Jo, jag skrev tidigare att jag skulle på någon månfestival, men så blev inte fallet. När vi kom till festivalens ingång hade det av någon okänd anledning blivit inställt och flyttat till något okänt datum. INGEN VISSTE NÅGONTING! Inget man hurrade för just då eftersom vi alla hade köpt en biljett var i lokaltrafiken till ett värde av sammanlagt € 50. Istället för festivalfirande åkte vi till "Landbierparadies", som hade ett grymt utbud av öl, drycker och mat. Därav "paradis" i namnet, vad vet jag?

Ja, dagens diss får bli vaktmästaren! Jag skulle som sagt få internet nu i veckan genom vägguttaget, men nu har den "tjommen" gått på semester! Det var ju väldigt bra timing, eller INTE. Jag får helt enkelt köpa en månads mobilt internet igen, spendera mina internettimmar på Starbucks eller spendera de här hemma med mini-hastighet, i väntan på "tjommen"! Nu ska jag i alla fall dra till skolan! Börjar 13.00 idag, men ska äta lunch och fika innan, med mina Medelhavsvänner.

Vi hörs snart igen.:] Dagens vänder: Regn och blåsigt, 12 C.

Hejdå!

Starbucks = Gratis WiFi!

Hej Kex! :]

När allt hopp är borta och när Internet är utom räckhåll finns det en plats som räddar en- STARBUCKS!

Nejdå, så illa är det väl inte men faktum är att med mitt slöa internet, som jag förövrigt hoppas kunna fixa nu efter helgen, inte kan hantera mer än FB och MSN, så är STARBUCKS verkligen en räddare i nöden.

Ikväll ska jag göra pannkakor till mina utländska vänner. Jag hoppas på en dundersuccé, men jag är ingen höjdare på att göra pannkakor(med sylt och grädde). Det är dock inte smaken som är anledningen till det, utan snarare att mina pannkakor inte verkar vilja hålla ihop. Men ikväll skall jag lyckas!! Queenie, som förövrigt är från Hongkong ska bjuda på kycklingvingar och Fried Rice! :] Hon har gjort det förut och det är att rekommendera.

Senare under kvällen ska vi till "Moonfestival", vilket är en fest främst för våra asiatiska vänner. Jag vet inte så mycket om den, förutom att man firar någon flicka på månen. Kanske har något att göra med Rickard Wolfs "Pojke på månen", men det är bara en vild gissning. Hah!

Nu tänker jag inte säga mer eftersom jag helt enkelt inte vet mer om festivalen för tillfället, men den kan säkert förklaras med några bilder imorgon! :]

Dagens väder: Lite kallt :/ med lite sol emellanåt. 12°C!

Byeee! :]


Moonfestival!

OKTOBERFEST - München - Check!

Hej mina Kex!

Då har man varit där! Festen alla pratar om - OKTOBERFEST. Faktum är att jag redan varit på en OKTOBERFEST, nämligen Nürnbergs Volksfest. Enda som skilde i princip var att OKTOBERFEST var ganska mycket större och med tio(!) gigantiska öltält istället för Nürnbergs tre. Nürnbergs Volksfest kan dock stoltsera med att ölen var hela € 2 billigare - € 8,85 på O.F! Det fanns som vanligt massor med karuseller, fulla folk, ÖL och glädje. Vi hade väldigt tur med vädret, 22 grader och sol! Idag kan jag dock meddela att det regnar här i Nürnberg och det ska fortsätta göra det hela helgen! Man kan ju inte ha sommar jämt. Jag tror hösten kommit hit på riktigt nu.

Jag kan också tillägga att jag inte har något vidare internet här hemma. Internetuttaget är sönder och jag måste få ett nytt, vilket jag nog komma få i nästa vecka. Därmed sitter nu jag på STARBUCKS och sniker åt mig WiFi! :]

Såg också München igår, en underbar och megastor stad. Det kändes som om stan hade tio centrum, för restauranterna och affärerna tog aldrig slut. Och ja, det stämmer att München är en av Europas dyraste städer. Vi såg BMW:s högkvarter och Allianz Arena - Bayern Münchens fotbollsarena.

Auf Wiedersehen! :]

BILDER FRÅN GÅRDAGEN!


Queenie är glad över biljetten!



ÖL!



Min första Oktoberfest-öl!



Ett av TIO öltält!



BMW:s högkvarter!



Ett annat öltält!



Allianz-arena!



München!



OKTOBERFEST!



DRÄKTER!



RÅDHUS



Fin dag!



Gruppfoto!



München



Gilles och Ena!






OKTOBERFEST - MÜNCHEN!

Hej mina Kex!

Först måste jag säga att jag har otroligt segt internet, då jag kommit över min gräns! Det suger!

Idag är det Oktoberfest i München som gäller -alltså, inte någon vanlig fest utan den RIKTIGA Oktoberfest. Jag har gjort mig iordning och nu är det bara frukost som fattas! :] Det ska bli otroligt kul att få se Oktoberfest med egna ögon. Har hört att ölen är dyr, cirka € 8,50, vilket är ett litet överpris, men helt okej! Det är italienska veckan/singelveckan som gäller, så man lär se ganska många italienska singlar - skönt med ungt folk! :]

Laddar upp bilder så fort som möjligt! :) SKÅL!

Bye! :]

Sommar i Nürnberg.

Hej Kex! :]

Åh, vad härligt! Det har varit sommar i Nürnberg hela veckan och det kommer fortsätta! :] Det är så skönt att bara ligga på en filt och göra sin tyskaläxa. Bra sällskap förnöjer ju självklart det också! Jag får passa på nu innan International business-kurserna börjar i oktober.

Här kommer några bilder från dagen och gårdagen! :] Har äntligen fått lite pli på min dator och försöker mig på en mjukstart av bilduppläggandet idag!

Tschüss! :]


Jag och födelsedagsbarnet Matthew. Svartvitt är mer högtidligt! :]



Fransmannen och legenden Pierre! :]



Så kan man också göra!



Den nya modellen!!


Barkväll i mitt lägenhetshus 1


Barkväll i mitt lägenhetshus 2



Gammalt sjukhus



Gilles och Pierre solar



Deutsch



Skönt!

Tisdag = Barkväll!

God kväll kex! :)

Just nu sitter jag och mumsar i mig fläskfilëgryta med pasta, samt plommon och blåbär! :] Det är sommar här i Nürnberg då det varit 21 grader här idag och inte ETT enda moln! Och det kommer fortsätta hela veckan - det är det bästa av allt! Ikväll är det barkväll här i huset som gäller. Det blir först gången för mig, eftersom de hade stängt förra veckan. Baren är vanligtvis öppen varje tisdag i mitt lägenhetshus, vilket jag tycker är lite häftigt. Man undrar ju när Bostadsbolaget Eidar eller SäBo kommer ha en bar/pub i sina hus - förmodligen aldrig.

Njae, får skynda mig att äta nu, för snart kommer de andra. Ha det finemang! :]

Ps. Fick låna en extern hårddisk av Gilles idag, så nu har jag samlat alla bilder(över 1000 st :O ), på den. Vet inte när, men jag måste försöka lägga in några på Facebook och på bloggen. Det är jobbigt när man ska välja, rotera vissa bilder osv..

Pussis! :]


Såhär skall det tydligen se ut! :]

Nürnberger Zoo - Some pics!

Hej Kex! :]

Igår var jag på Nürnberg Zoo och här kommer några bilder från dagen! Det var en fin dag :)

Idag är det en minst lika fin dag och hela veckan kommer va som sommar! Me like! Här är några bilder från dagen! :]

Auf wiedersehen!













Nürnberger Zoo!

Hej Kex! :]
Gårdagen var galen!! Nu ska jag kurera mig och rensa mig genom att se apor, isbjörnar, lejon osv. Skall nämligen till Nürnbergs Zoo. Det ska bli skoj! =)

Skall va hemma ganska tidigt idag, för jag ska tvätta, göra tyskaläxan och diska så vi hörs senare! :]

Auf wiedersehen! :]

Solig fredag

Hej Kex! :]

Vaknade för inte så länge sedan. Var ute och "klubbade" igår på en klubb till MYCKET sent. Det var mycket skoj, även om musiken kanske inte passade min dansstil på dansgolvet, hah!

Jag håller på att göra mig iordning för tyska Nationalmuseet och Gamlastansfesten här i Nürnberg, så jag har inte någon tid nu att lägga upp nåra bilder! Som jag sagt tidigare spenderar jag väldigt lite tid här hemma, så det är svårt att lägga upp bilder osv - speciellt när datorn vill en sak och jag en annan!

Så vi hörs lite senare istället! :]

Puss! :]

Datorstrul - FIXAT!

Hej Kex! Det är sent, men ville ändå skicka iväg ett inlägg innan jag sover. Jo, jag tänkte lägga upp några bilder från Volksfest på i lördags. Här är ett litet urval av bilder - fler kommer imorgon! :]

God natt! :]

Bra människor! <3 ...

Jag och söta Carla...

Ölen smakade helt okej! Drack faktiskt 2! *applåder*...

Goa Matthew, snygga Laura och jag...

Vilka är ni där ute? :)

Hej Kex! :]

Yeeey, jag är äntligen hemma i rimlig tid idag. Har varit med Gilles, och har varit tvungen att vara inne större delen av dagen eftersom det regnat här idag. Jag ser dock molnen spricka upp lite just nu, så hoppas på bättre väder! :]

Sitter och mumsar i mig lite mat och försöker få datorn att funka normalt igen. Jag har 400 bilder från Nürnberg, men kan inte lägga upp alla, så jag måste försöka göra ett urval. Men tja, jag har väl ungefär 20 bilder på Lorenzkyrkan, så behöver ju bara EN av de.

Btw, mitt rum behöver städas, men jag har ingen dammsugare. Hur gör man då? Köper en som man har i 4 månader? Snyltar? Ber snällt? Ja, hur som helst så måste jag ha en. Nu ska jag äta upp min mat och försöka förbereda för ett inlägg senare ikväll. EFTER tyskaläxan förstås! ;]

Jo, jag tänkte ; ni som läser kan väl lämna en kommentar med namn, så jag ser vilka ni är som läser. Jag trodde bara bloggen skulle intressera mamma, pappa, syster och mina kompisar, men ni är tydligen många fler? Var vänlig skriv era namn.

Hejdå! :]

BANKKONTO OCH BANKKORT - CHECK

Tjabbatjena kex! :]

Jag kanske skulle börja med en annan mening i detta inlägg, men faktum är att jag faktiskt även denna kväll nyss är hemkommen. Dagen har spenderats i skolan och hos vänner, där vi såg ICE AGE 3. Vilken underbar film! <3

Sitter och beundrar mitt tyska bankkort också! LIVET KOMMER BLI SÅ MYCKET LÄTTARE! Nu slipper jag ta ut pengar hela tiden. Faktum är att mitt VISA-kort, eller ja..alla VISA-kort, inte accepteras av så många butiker här i Tyskland. Jag skrev i ett tidigare inlägg att IKEA(detta svenska, moderna och fina IKEA) inte accepterade VISA-kort! Väldigt uruselt tycker jag. Men nu så, med mitt SPARKASSE-bankkort blir livet mycket lättare här i Nürnberg.

Ps. Min dator behöver professionell hjälp. Den är inte riktigt som den ska. Det lyser med det är ingen hemma. Alla indianer är inte i kanoten. Ni fattar! :] (Därav min dåliga uppdatering av bilder).

Nu måste jag sova, för imorgon ska jag följa en spanska tjej till skolan. Hon flyttade hit idag, så jag måste försöka lugna hennes nerver lite. Ha det så bra, så hörs vi snart igen. Förhoppningsvis är min dator lite friskare! :]

Pussis! :]



Två veckor i Tyskland!

Hej Kex! :]

I
dag är det måndag och med det menas att jag varit i Tyskland två veckor redan! :] Sehr schön!
Jag har nyss kommit hem, så har varken tid eller ork att ladda upp dessa "förgrömmade" bilder som jag BORDE lägga upp från helgen. Kanske imorgon! Jag kan dock visa er vad min mamma fick i 50-årspresent av mig och syster!

Här kommer bilden som hon fick en förstoring av. Väldigt fin bild, eller vad tycker ni? :] Jag älskar verkligen min syster och mina små pluttar! <3

Bye! :]




Veronica , Linn, Felicia, jag

Montag!

Hej Kex!

Då var det måndag igen, vilket betyder att om 9 timmar kommer jag att sitta i klassrummet och prata tyska. Första veckan gick super, så jag hoppas att denna blir minst lika kul och lärorik. Det är otroligt hur snabbt man kommer in i ett nytt språk egentligen( eller ja..nytt och nytt). Jag har en fördel eftersom jag är den enda!! studenten på skolan här som är från Sverige. Det finns en norrman/norska också, men jag har inte träffat honom/henne än. Så jag kan bara göra mig förstådd genom engelska eller tyska - något som jag uppskattar för det mesta.

Ikväll har jag varit på Volksfest igen, för att se det stora avslutfyrverkeriet. Det var mäktigt, kan jag säga! :] Glömde tyvärr kameran här hemma, men Kerstin( min fadder återigen) filmade med mobilen och jag hoppas kunna lägga upp filmer här imorgon! :] Jag vet att jag har lovat massa bilder från helgen, men min dator har fått fnatt och vägrar öppna Windows fotogalleri! På så vis kan jag inte rotera bilderna och då vill jag inte lägga upp dem. That's it!

Nu loggar jag in på SKYPE för att prata med min vän Matina Du Rees Rosén! Om ni undrar vem denna söta tjej är så kolla in www.minnies.se...Check it out guys! :]

+ Vädret idag har varit underbart! 22 grader sol och jag fick lite färg på armarna. Me like!
- "Ja ja" betyder tydligen "Slicka mitt arsle" på tyska!

Auf wiedersehen! :]

Thank you guys!

Hello Kex! :]

T
hank you all for these 12 first days here in Nürnberg! :]

Nice photo btw!




LADDAR FÖR OKTOBERFEST!

Hej Kex! Jag hinner inte ladda upp bilder idag, utan får ta det imorgon under dagen istället! :]

Just nu laddar jag inför OKTOBERFEST genom att gå på Nürnbergs Volksfest ikväll. Det blir andra gången och idag är det ROCKHOUSE som gäller. Det ska bli hur kul som helst!

Kika in imorgon under dagen, så får ni se massa bilder från helgen!

Dagens väder: 22 grader, SOL! Sommaren är tillbaka!

Auf wiedersehen!


FRÅN VOLKSFEST BESÖK 1!

Grattis mamma och moster!


Hej Kex!

I
dag fyller min mamma och min moster 50 år(de är tvillingar). Grattis på födelsedagen!! Hoppas ni får en underbar dag. Synd att jag inte kan medverka. Presenterna blir ni glada av i alla fall. :]

Nedan ser ni min mamma. Min moster brukar inte vilja vara med på bild, men hon ser ungefär likadan ut, heh!

Grattis Mamma och moster!

Jag vill gratulera min mamma och min moster, som idag fyller 50 år! :]
Jag kan ju förstås inte vara med och fira er idag. Hoppas ni får en underbar dag! =)

PRAG?

God dag Kex! :]

Det blev en sen natt igår, så därför har jag faktiskt nyss stigit upp. Måste dra och handla frukost, för jag har varken mjölk, frukt eller bröd denna dag. :]

Fick reda på igår att det bara kostar €19 att åka till Prag härifrån - egentligen inga pengar. Jag var där 2006 med skolan och hoppas då att åka dit igen! :] Älskade staden, maten och priserna! Jag hoppas få med mig några av kompisarna här, och jag tror jag kommer lyckas någon gång under året. Titta bara här! Prag är ju hur fint som helst!

Skriver senare under dagen om gårdagen! :] Bye!





Nattinlägg á la Mathias!

Hej mina kex!

Bilder från Bamberg får ni se imorgon! Jag måste gå till sängs. Kommer också ha stora uppladdar-dagen på FACEBOOK imorgon! Tror det kommer bli sisådär 200 bilder eller något.

Ikväll har jag druckit lite öl med några vänner, samt spelat bordtennis och bordshockey! Jag trodde jag skulle vara urusel på bordtennis, men jag förlorade bara med typ 8-6 mot skotten, det ni!! En polack, en portugis och en skotte var förövrigt mitt sällskap under kvällen! Trevliga pojkar! Det är ingen som man träffat här som man inte gillar, så det är verkligen ett bra gäng studenter jag hamnat med! :]

Trots att jag blev attackerad av en fladdermus, är jag nu här hemma i lägenheten helt oskadd och glad. Fladdermusen var störd! Hörs senare.

Tschüss, god natt! :]

Utflykt till Bamberg

Halloj Kex! :]

Kom nyss hem från en litet pubbesök. Det var inte så mycket folk i centrum idag, men jag antar att alla ungdomar är på den stora puben på Königstraβe där det är studenttema idag. Eller så var det en typisk låt-oss-sitta-inne-och-äta-på-restaurang-dag, för det var massa med människor inomhus på restaurangerna! Eller så berodde det på att det kom några regndroppar i stan ikväll. Vi kunde hur som helst inte gå på studenttema-festen för imorgon ska vi upp förhållandevis tidigt. International Office på GSOH bjuder oss utbytesstudenter på en utflykt till Bamberg, 55 km från Nürnberg. :]

Bamberg, ja..Har väl inte hört så mycket om det. Men staden skall tydligen ha 18 museer och ett ölbryggeri-museum. Jag tror vi skulle dit och titta en sväng. Det bör tilläggas att bland dessa museer skall det bo ungefär 70 000 glada öldrickare. Jag kanske är en av dem imorgon!:]

Men tja..jag vet troligen bättre imorgon när jag besökt stan, så jag önskar er fortsättningsvis God natt!

Byeee! :]



BAMBERG





Kan äntligen gå avklädd i min lägenhet! Good shit!



H
ej Kex! Och ja, burritos är gott!! :]

The end på den första veckan med tyskakursen! Wow, vad fort det gick! Just nu sitter jag och fixar och donar med papper och lite brev jag fick på posten. Jag har alltid gillat att få post, men nu på senare dagar när man har eget boende är det inte lika kul - räkningar, tråkig reklam, pizzabroschyrer.. YOU NAME IT! Lägenheten är förövrigt äntligen städad från tomma kartonger, och gardiner och blommor är köpta! Det blev väl rätt så mysigt? Bättre än en tråkigt sterilt rum i alla fall! Och vet du vad? Det bästa är att jag nu kan gå naken i lägenheten utan att behöva utstå förvånade miner när folk tittar upp mot våning 2 och ser en naken svensk i fönstret!

Jag har nu använt en del av mina kläder, så både idag och igår har jag försökt förstå mig på tvättmaskinerna här, men instruktionerna är inte de bästa. Dock fick jag lite tvättat, vilket jag känner just nu när jag luktar på min nytvättade tröja. :] Igår var det som sagt "Stammtisch" men jag glömde förstås min kamera, så jag var tvungen att sno några pics. Personalen var lite halvdryg, så det blir nog inte många besök på den baren igen.

Nu ska jag äntligen få använda mina joggingbyxor, som jag köpte för inte så längesen. Jag ska ut och springa och måste nämligen försöka hitta en lämplig gåväg till universtitet istället för att hela tiden ta tunnelbanan. :] Wish me luck!

Ps. Har ni förresten hört om någon Diesel-rock som kostar över € 1790? Den var snygg, men priset suuuuuuger! Såg även snygga väskor och dylikt på en Luiz Vuitton-butik, men fick inte ta kort på herrväskorna(WTF??)..töntar! Hade ändå inte haft råd att köpa väskorna, något som personalen troligen visste när jag "Nein danke, ich bin nur neugierig!" (Övers. Nej tack, jag är bara nyfiken!)

I wanna be billionaire, so fuckin' bad!

Vädret idag: Växlande molnighet men regnet ligger just nu i luften , 18 C.

Auf wiedersehen! :]


STARBUCKS VID PEGNITZ


FÖRSTA POSTEN!


HATAR DEM, MEN ÄLSKAR DEM PÅ SAMMA GÅNG


:]


ÄNTLIGEN GARDINER OCH BLOMMOR


LÄGENHET.


VICKY BLEV GLAD AV MIN PRESENT.


SKÖNA FOLK


HMM, PRIS? MATIN!!



Dagen TRÖTT

Tjenahejsan kex!

J
ust nu är jag tröttare än tröttaste! Har sprungit runt i stan och beställt böcker samt åkt till IKEA och handlat gardiner och blommor..Jag spenderar alldeles för mycket pengar(hörde du det mamma?), men det är så mycket som behövs till lägenheten, även om jag ska vara här i 5 månader - täcken, kuddar, blommor , köksredskap, handdukar + all mat som man äter och allt gott man dricker. Men tack gode gud för IKEA och Aldi! :]

Ska strax bege mig iväg för lite bartömning på en mysig bar i norra delen av staden, inte alls långt från mig. det verkar som man inte gör något annat än att dricka på en bar eller pub här i Tyskland så jag får väl inte vara sämre. OCH TRÖTTHETEN SKALL BESEGRAS IKVÄLL! Sedan är det ju sista tyskalektionen imorgon för veckan, så jag dör väl inte av att vara lite trött då kanske.

Får se om det slinker in några bilder idag, annars kommer de imorgon! :] Tänkte skynda mig nu innan det eventuella regnet kommer..

Tschüss! :]

Grönt är skönt.

Hej Kex!

Jag har lite tid över nu på morgonen för jag vaknade tidigare än vanligt! :] Jag är inne på asos.com och kikar lite och hittade en väldigt snygg cardigan från G-star. Ska förstås inte köpa den eftersom den kostade runt £200, men drömma kan man alltid. Grönt är skönt! :]

Auf Wiedersehen! :]



Förvånad.

Hej igen Kex!

Jag är oerhört förvånad över hur lite tid jag spenderar här i min lägenhet! Jag kommer alltid hem sent, oftast en pyttestund innan det är dags att dejta kudden. Nu t.ex. är jag nyss hemkommen från en liten kvällspromenad med Gilles där vi såg ut över Nürnbergs kyrkotorn från Kaiserburg Slott - en väldigt mäktig känsla även om regnet sakta med säkert föll över oss.

Dagen har inte varit så speciell - började med tyskakursen, sedan lunch hos Laura, Carla och Pierre där det bjöds på lite italiensk lunch. Senare åt jag lite mexikansk mat med Kerstin( min lilla fadder...typ!) :] Kvällen avrundades med ett barbesök på en irländsk pub, men det blev ingen alkohol för min del denna kväll. Levern måste ju leva den också.

Imorgon kväll ska jag på något som kallas "Stammtisch", där man går från pub till pub med de andra internationella studerna. Imorgon är det DieRuheStörung som gäller :] Det kan nog bli bra och skojsigt..

Nu gott folk måste jag nanna, men först måste jag skriva 5 meningar med Konjunktiv 2 i tyska. Det låter tråkigt, och tja..det kanske inte är det roligaste man kan göra en kväll som denna. Imorgon blir det shopping på IKEA(Jag har fortfarande inga gardiner och inga blommor i fönstren!!) Illa!

Dagens väder: 18 grader, mestadels molnigt och på kvällen regnskurar.

Guten Nacht! =)

5 snabba du kanske inte visste om Nürnberg.

Tjenare Kex!

Jag har märkt att Nürnberg inte är så familjärt för många, men här kommer några snabba fakta om staden.

1. 510 000 invånare

2. Grundad på 1000-talet.

3. Innehar Europas största Imax-biograf.

4. Känt för sin korv, samt för leksaker.

5. Tysklands och en av världens största julmarknader äger rum här mellan 27 november - 24 december. Kom på besök?

God natt! Sleep tight! :]
]

En vecka i Tyskland.

Halloj Kex! :]

Är nyss hemkommen(som vanligt ganska sent), från stan. Jag har fått äta ute nu nästan varje dag, men det har inte blivit så jättedyrt som jag trott. Men tja..det är klart det är billigare att handla hemma, men när man bara har två kokplattor är det inte speciellt kul att stå och laga maten! Sen har jag inte tid eftersom det hela tiden händer något antingen i stan eller utanför i form av utflykter m.m. Jag har varit i Tyskland en vecka idag och det känns verkligen super! Hoppas det håller i sig under hela hösten! :]

Idag hade jag första skoldagen, som bestod av ett skriftligt litet prov i tyska. Klarade det gallant och fick vara i den avancerade gruppen! Hela september kommer bestå av en intensiv tyskakurs, därav i oktober följt av studier i International business, samt språkstudier! Skolan har ett helt gäng med olika språkkurser, så det är bara att välja och gotta sig! :]

Dagens väder: 21 grader sol!

Nedan kommer exempel på hur billigt man kan leva här! ALLT detta gick på €4.90 ≈ 45 kronor! En liter mjölk, 150 g. skinka, 3 st grova frallor, 2 yogurt samt ett gäng med yogurt med bakteriekultur! :D Förövrigt åt jag nästan det godaste jag någonsin ätit igår! Jag åt Wienerschnitzel med tysk potatissallad. MUMS!! Ni ser det nedan! Det kostade bara € 8 , så ingen big deal.

Imorgon blir det mexikansk restaurant, samt lite shopping på H&M - måste nämligen ha tag i några joggingbyxor. Hörs imorgon!

Tschüss! :]

Ps. Vinet är billigare än billigast!


ALDI - det gillar vi!


Visst ser det rätt gött ut?


KAN INTE FÅ NOG!


FEST NÅGON?


HM, NJEA!

Skolstart

Hej Kex! :]

Har nyss kommit hem från en helskön pubkväll med gänget. Alla är verkligen genuina och skulle inte göra en fluga förnär! :] Pubkvällen bestod av totalt två öl, två läckra cocktails, samt en liten cola light mot slutet! Yummie!

Måste upp om drygt fem timmar, för imorgon börjar jag plugga. Det är visserligen den tyska intensivkursen som börjar, och jag hoppas att jag hamnar i den avancerade gruppen- något som kommer märkas då man får göra ett litet test. I Tyskland btw. börjar den ordinarie skolgången i början av oktober, men innan dess ska jag allt kunna tyska rätt så bra! Jag älskar när jag förstår vad de säger här, samt när jag kan kommunicera med andra ord än svenska och engelska.

Jag älskar språk och jag älskar Tyskland! Det kan bli bra detta!

Hej då!



NÜRNBERGER VOLKSFEST!

Hej Kex!


( JA, DET ÄR JAG!! 1 LITER! Tillsammans med Matthew från Skottland)

Igår var en helt galen kväll då jag och gänget tog spårvagn nr. 9 och drog till Nürnberg Volksfest! Förutom att åka karuseller och äta god mat köpte jag även öl(applåder tack!). Det kryllade av folk och jag såg någonstans att det kommer c.a. 1,5 miljoner besökare under dessa två veckor- helt galet många ju!  När man snackar öl på Volksfester i Tyskland snackar vi inga 33 cl för 40 spänn, utan snarare 1 LITER(!) för sisådär 6 Euro, sisådär 55 spänn!  Inte det billigaste som går att hitta här har jag fått höra, men ett rimligt pris ändå - ölen hade ju ändå en alkoholhalt på 6,5 %. Något som för all del kanske inte var det bästa för en jag-dricker-inte-riktigt-öl-kille - iaf. inte i dessa mängder! :] Men skall något göras skall det göras rejält!

Jo, jag åkte också en helt galen karusell! Kommer inte ihåg vad den hette riktigt, men det varen gunga med toppfarten 100 km/h och som roterade flera varv - något som förövrigt fick mitt huvud att nästan spricka. Och allt detta högt upp i luften! Gaaaaah! Aah, ni får se själva nedan!

Jag tänker nu låta bilderna tala sitt tydliga språk om hur fantastiskt kul det var igår och tänker använda fyra stycken nyckelord till kvällen.

1.GALET 2.ÖL 3.WUNDERBAR 4.FOLK

Kan tillägga att Volksfest inte slutar föränn 12:e september, så det kan mycket väl bli några till!

Dagens väderrapport: 20 grader och växlande molnighet! = veckans tredje Gelato i city i eftermiddag!

Tshcüss! :]































------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------






Söndag

Hej Kex! Vaknade för inte så längesen av kyrkklockor och solsken - härligare uppvaknande får man leta efter.

Ja, igår var det Volksfest, och jag gjorde nåt som jag aldrig tidigare varken gjort eller upplevt. G-A-L-E-T!!! Vad det är får ni veta lite senare idag, då jag kommer ladda upp bilder från igår, samt skriva lite mer utförligt om helgen. :]

Auf wiedersehen! :]

IDAG : NÜRNBERG VOLKSFEST!




Hallo Kex! Har precis kommit hem och just nu äter jag lite! Hinner knappt skriva idag, för jag ska snart åka iväg på Nürnberg Volkfest. Antar att det är massa öltält, karuseller och fest! Det ska bli hur kul som helst! :)

Imorgon skriver jag ett lite längre inlägg, för då är det söndag, vilket menas att typ nästan alla affärer är stängda! *buhuu* Men tja, då har man tid för annat! MASSA BILDER UTLOVAS!

Väderrapport: 20 grader och sol. SOMMAREN ÄR FÖRLÄNGD! :]

Bye bye Kex! :]



Nightlife in Nürnberg.

Hej Kex! Idag var det orientation-day på universitetet, så har fyllt i tråkiga papper, fått blanketter, flyers och så vidare =)  Har även ätit den berömna Nürnburger på Mcdonalds och den var inte alls så dum! 3 stycken tyska småkorvar i bröd med senap och ketchup!(Bild finns längre ner..ETT MÅSTE!!) Vill också informera att Tyskland har McRib, alltså hamburgare med glaserade ribs i sig - låter ju hur mums som helst! :]

Har officiellt förlängt sommaren nu också för idag var det typ 20 grader C. här i stan + sol! Nice vettu! :] Förstår dock inte varför Michal (Polacken) inte dog av värmeslag, haha! När det var såpass varmt åt vi även italiensk glass, tiramisu, samt tog en kaffe på Starbucks! Ich liebe Nürnberg!

Ikväll ska jag prova på lite nattliv i Nürnberg - sen om det blir en bar eller pub återstår att se :) Ska iaf ha min första Nürnbergsfylla och Laura håller med! Kan inte skriva mer, då jag strax ska dra! :] Bilder kommer imorgon!

Så auf Wiedersehen Kex! :]


Några bilder från dagen! :] Vicki, Michal, Laura, jag och Carla.













Gute Nacht Nürnberg!

Hallo Kex! Efter att ha gått i över 4 timmar på min upptäcka-Nürnberg-helt-själv-dag, så är jag rätt trött och skall dra mig, som det heter.

Imorgon väntar Orientation-day, då papper, ansökningar och försäkringar skall bli underskrivna! :]

Btw, det är inte så många som vet så mycket om Nürnberg vad jag har märkt, så skall försöka göra en liten Nürnberg-lathund till er. När det blir vet bara gudarna, men NI måste ju veta var ni kommer när ni kommer på besök! ;)

Hörs imorgon kex! Därmed, Gute Nacht!


Nürnberg från Kaiserburg Schloss.

INTERNETSTRUL!

Tjena mina kex! Jag sitter nu här på min stol i lägenheten med ett halvätet plommen bredvid mig och har ÄNTLIGEN fått Internet att funka! Det har inte varit så lätt att sitta i en tysk telefonkö med tyskar vars engelska är lite halvknackig :P...Det blev dock kommunikation på Denglish(Deutsch + English), så vi fick det att funka tillslut. Bilder på lägenhet får ni se när jag fått lite ordning här, vilket INTE är än på ett litet tag.

Det vanliga internet får jag i slutet av månaden, för det är någon student som har hand om det! Men han/hon börjar inte skolan föränn första oktober, därav var jag tvungen att införskaffa ett mobilt bredband med en månad fri surf*tummen upp*.

Gårdagen bestod av shopping på IKEA, sisådär 80 EURO. Handdukar, knivar, stekpannor..ja, ni fattar! Handlade även mat( In Deutsch: Lebensmittel) vilket är billigare här än i Sverige. Min stödperson Kerstin(som jag förövrigt tror hatar mig, eftersom jag vill bli körd överallt för att handla, haha! ^^ ) är väldigt vänlig. Och nej..stödperson är väl kanske inte rätta ordet direkt, hm..men jag tror ni förstår ungefär vad jag menar! Hon hjälper mig när jag vill handla eller kontakta gym, ringa samtal, prata med hyresvärd osv.. Det jag inte förstår, förklarar hon. Så man kan säga att jag i början av mitt äventyr är beroende av mat och Kerstin, haha!

Och hörrni, Tyskland har trevligt folk!

Ex 1. Jag frågade om salt och peppar på ALDI och då springer tjejen genast och HÄMTAR det ÅT mig. Behövde inte röra ett finger. Personalen på cafeér säger alltid Ha en trevlig kväll eller Trevlig Dag! Så är det inte på Hemköp i Trollhättan vill jag lova! :p

Ex. 2. Tyskarna kör en överallt, man får smaka på deras mat och deras drycker.

Ex.3. Tyskarna vill hitta på något hela tiden och de ger inte upp att förklara vägen etc. även om engelskan är knacklig på vissa håll.

Oj vad mycket det blev skrivet! :] Idag har jag gått till MERCADO, vilket är ett köpcentrum i norra delen av stan. De hade H&M och Deichmann, vilket var de enda butikerna jag kände igen från Sverige :p  Har även sett Stadtpark idag, vilken var mums för ögat och sinnet! =) Det kommer ett litet bildspel nedan av vad jag såg under min 1 timmes promenad genom norra delen av Nürnberg.

Nu ska jag gå och handla lite växter till mitt tomma fönster, samt pennor och papper till morgondagens Orientation-Day på GSH! :]

Auf wiedersehen kex!


BILDER FRÅN DAGEN.



















RSS 2.0