France next! Bon Voyage!



ALSACE

Hejsan Kex! :]

Idag har jag varit i skolan och fått känna på tysk disciplin! In here you all SHUT UP! "If you don't want to be here, just go out! I am liberal and do not force anyone to be here!" Hon sa det inte till mig personligen, utan till hela klassen. Jag gillar inte professorn så mycket - varför är väl ganska uppenbart må jag säga.

Imorgon klockan 8 åker hela ERASMUS-gruppen ner till Schwarzwald i sydvästra Tyskland och Alsace i Franrike. Det ska bli skojigt! Vi ska promenara i svarta skogen, besöka vackra Freiburg och förhoppningsvis smaka vin i Alsace. Hoppas de kan göra gott vin där nere! :] Bussresan tar 6 timmar, men eftersom jag gillar att åka buss är det inga problem! Packa har jag inte gjort än, men skall göra det nu. Tre par kallingar, t-shirts, strumpor,byxor, necessär, rakapparat etc...Är inte ett fan av att packa.

BON VOYAGE! :]

Ps. Någon som vet hur jag kan få texten här på bloggen att va större. Det krävs höksyn för att kunna läsa vad det står.

Hemresan till Sverige bokad.

Hej Kex! :]



Jag håller på att tvätta just nu, för jag har inga rena kläder! Det enda jag kunde hitta som jag inte behöver tvätta än är ett par mjukisbyxor. Och ja, jag bokade nyss hemresan till Sverige. Tisdagen den 21:e december landar jag på Landvetter och det ser jag fram emot. Kommer vara hemma i ungefär 2 veckor innan det är dags att åka hit igen och göra tentorna, som jag pluggat inför sååå mycket under julen .. hmm! Där stannar jag i ungefär två veckor innan jag drar hem till Trollhättan igen. :) Mina två systerdöttrar kommer att ha växt, den ena kan redan krypa och börjar väl inom kort att gå. Ska bli mysigt att se det!

På lördag ska jag göra en annan resa, men den berättar jag om imorgon! Nu skall jag till södra delen av stan för att umgås med 2 kompisar samt dricka thé. =)

Puss&Kram! :]

Dagen efter OCH före!

Hej Kex! :]

Igår var det som sagt Nordic night, där jag lagade köttbullar i brunsås med potatismos och lingonsylt =) Mycket uppskattat. Norskarna gjorde fisksoppa - den var också jättegod. Vi hade presentationer också och först ut var jag. Jag gjorde ett mycket bra jobb och en mycket uppskattad presentation, eftersom jag inte bara berättade om Sverige som land utan också hur svenskarna är. Dessa stereotypfakta fick folk att vika sig av skratt och därmed var det den bästa presentationen i Nordic Nights historia.(enligt International Office) YEAH!  Mycket nöjd! Jag pratade som sagt om hur svenskarna är, hur man vet att man är svensk, blonddilemmat,. Folket här ser nämligen lite förvånade ut när jag säger att jag är från Sverige, eftersom jag INTE är blond. GALET!

Ska snart dra och ha min andra tyskakurs för idag, en konversationskurs. Mycket lärorik och kul faktiskt!

Hejdå! :]

Ps. Glömde kameran igår pga all stress innan själva evenemanget, så några bilder har jag inte. Får vänta till andras bilder dyker upp.

Nordic night!!



Tjena Kex! :]

Jag sitter på helspänn nu. Kommer inte få så många timmars sömn inatt heller. Får verkligen ta igen imorgon!! Imorgon är det Nordic Night som gäller och jag som enda svensk här nere skall laga mat, vara konferencier,
och hålla ett föredrag om Sverige. Jag bjuder på Rösti med bacontärningar, köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt, knäckebröd med ost, pepparkakor, ägghalvor med majonnäs, räkor osv..Jag hoppas det går bra! Presentation är också klar nu, vilket är väldigt bra! Blev rätt så nöjd, även om bakgrunden är blå och texten gul! Får helt enkelt se glad ut och använda min svenska charm, om det nu finns någon!?

Nu ska jag träna lite på presentationen, så på återseende imorgon! Skall försöka försvara de svenska färgerna så gott det bara går.

God natt! :]

Helgen snart över.



Hej Kex! :]

Nyss hemkommen från en helt underbar middag! Idag bjöd jag på svenska köttbullar, aka. Swedish meatballs, och Gilles, belgaren som ni vid det här läget vet vem han är, bjöd på en belgisk körsbärssås som han lovade skulle passa perfekt till köttbullarna. Och det viktigaste av allt - han hade rätt! Det var utsökt. Receptet kommer nedan. Ni måste prova! Receptet är förövrigt ett rent plagiat från ICAS hemsida.

Imorgon skall jag möta min tyska familj. Ja, jag kanske inte har berättat, men jag ansökte om ett program på skolan, sk. Mi casa su casa, vilket på spanska rätt och slätt betyder "Mitt hem är ditt hem". Ännu ett sätt att göra mig rikare, både i det tyska språket, men också rikare när det gäller upplevelser, tysk kultur, mm., som det förhoppnings kommer bjudas på. Har hört att Vincent, sonen i familjen, är galen i Starwars, så imorgon får jag väl bli 5 år igen! :]

Byeee! :]



Körsbärssås

Ingredienser:

400 g konserverade körsbär

1 dl strösocker

1 msk potatismjöl

2 msk vatten


Gör så här:

Häll konserverade körsbär och strösocker i en kastrull. Låt det koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter. Blanda potatismjöl och vatten och rör ner i bären. Låt koka upp och ta kastrullen åt sidan. Låt såsen svalna och sim salabim har du en körsbärssås. Mycket enkelt och snabbt.


VOY A BARCELONA!





Hej Kex! :]

Idag har varit en lååååång dag! Först en lektion, sen IKEA för att köpa grejer till Nordic Night. Jag ska nämligen göra en presentation om mitt kära Sverige samt bjuda på svensk mat. Mer om det senare. Jag har även varit på Europas största biograf, The Cinecetta, vilket är ett multibiokomplex under marken med över 20 biosalonger!! Jag såg den nya filmen "The Social Network"..Den rekommenderas! :] Ser fram emot att se de riktiga snygga filmerna med 3D samt filmerna i biosalongen MadKino( en simulatorsbio med stolar som rör sig i takt med filmens händelser). Btw, så borde jag få betalt för all reklam jag gör på denna blogg!

Dagens stora nyhet dock är att jag idag har bokat flyg till Barcelona för nästan inga pengar alls! Har aldrig flygit med Ryanair, men hoppas det blir en bra upplevelse. Vad ska jag göra i Barcelona då, kan man ju undra? Jo, jag ska hälsa på mina vänner Annica och Karina som gör exakt samma sak som jag gör, fast i Barcelona. SÅ VAMOS A LA FIESTA!! :]

Nu skall jag sova gott! Imorgon väntar det plugg och förberedelser för Nordic Night heeeela dagen, men jag är säker på att den bokade resan gör det lättare att plugga.

Godnatt! :]

Tyska försäljningsknep.

God kväll Kex! :]

Tuttar, tuttar, tuttar överallt! Ja, bokstavligt talat, så verkar hela Tyskland vara intresserade av bröst och hud..


BILD 1. BLIR DU SUGEN PÅ PIZZA ELLER BRÖST NÄR DU SER DETTA?!




BILD 2. BLIR DU SUGEN PÅ ATT KÖPA FOTOSAKER NÄR DU SER DETTA?



Visste ni att? ..Tänkte väl. Galna tyskar!

Hej kex! :]



Idag har jag haft "Personaladministration", alltså Personell management samt tyskalektion. Båda kurserna är väldigt intressana och speciellt Personnel management-läraren är super! Och vilket CV! Hon har jobbat för Mercedes, där hon förövrigt fick en ny bil när hon började. Hm, kanske ska börja jobba på Mercedes? ..Och sen har hon jobbat för ett stort flygbolag, vilket hon inte vill säga av någon anledning och sen massa andra ströjobb högt upp på karriärstegen..haha..

Men nu till det jag ville säga. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, störande eller charmerande. Visste ni att tyskarna knackar på bordet när de tycker att en föreläsning/lektion är bra? NEJ, det visste inte jag heller, så jag undrade vad sjutton de höll på med. Det är som applåder, men istället för hand mot hand är det knogar mot bord. Och därmed, eftersom läraren är lysande låter det som andra världskriget inne i klassrummet. Helt knasigt!

Tack för mig! Dags att sova.

Godnatt! :]

Bilder från helgen - Salzburg

Tjena Kex! :]

Med mat i magen och en aningen trött har jag lagt upp några bilder på Salzburg, Österrike. Bilderna ser ni nedan.

Idag har jag förövrigt varit på en lektion, Energy and development, haft lite grupparbete, och kvällen skall avslutas med lite läsning(med tillhörande tekopp).

4 snabba om Salzburg innan ni börjar kolla på bilder. Kan också meddela att chokladbollen ni ser kallas "Mozartkugeln" och består av choklad och marsipan! Otroligt goda!

  • "Gamla stan" är på UNESCOS världsarvslista
  • Mozart är född och uppvuxen här
  • Salzburg innehär av av EUropas bäst bevarade medeltidsfästning
  • 150 000 invånare
Auf wiedersehen! :]
































Hemma i Nürnberg igen.

Hej Kex! :]

Nu var man på tysk mark igen. Det känns både bra och dåligt. För det första vill man ju inte att det ska bli måndag och för det andra så var Salzburg helt makalöst vackert. Även om vädret inte var det bästa och sikten inte alltför optimal så blev man ändå trollbunden av alla vackra barockbyggnader. Så vad gjorde vi i Salzburg då? Jo, vi vandrade runt, tittade på alla fina byggnader, såg den kända domkyrkan, åt "Mozartkugeln" och var på Mozart-museet. Låter skittråkigt med själva museet, men faktum var att det var väldigt intressant och lite häftigt att se alla hans saker från barndomen, notpappren, flyglar osv.

Bilder på denna vackra stad får ni se imorgon, för nu ska jag lägga mig. Kan inte direkt påstå att det blev mycket sömn, utan vi njöt utav staden istället.

Hörs imorgon! Byeee! :]

Österrike - Salzburg

Tjena Kex!:]

Jag har varit sjuk, så har mest sovit och gått lektionerna. Igår var det party för vår avdelning här på skolan. Jag har inga bilder från kvällen eftersom jag inte tog med min kamera, vilket i sig berodde på att jag inte vill vara med på bild när jag ser ut som en mumie.

Jag säger bara en sak! SKÖNT. Nu är alla kurser "eventuellt" färdiga och därmed är schemat ett faktum. Denna vecka har varit galen. Vi får välja fritt bland kurserna, men de krockar med varandra, lärarna är sjuka osv.. Jag har varit i skolan ungefär 8 timmar varje dag för att se vilka kurser som passar mig och verkar intressanta osv...Det blir därför med 90 % säkerhet följande ämnen denna höst/vinter:

  • Energy and Development
  • Personnel Management
  • Strategic Management
  • Foundations of business administration
  • Tyskakurs
  • Två stycken konversationskurser i det tyska språket
Yeah, kommer bli en hejare på det tyska språket! ^^

Ska lägga mig TIDIGT ikväll, för tidigt imorgon ska jag och fyra andra åka till Österrike - närmare bestämt Salzburg. Ska bli intressant och se om det är lika vackert som de säger. Vi kan använda Bayern-ticket , vilket betyder att vi kommer komma dit för cirka 55 kronor per person! Det är verkligen INGENTING. Sen att hotellnatten är 180 kronor är en annan sak! Men eftersom SÄFFLES Scandic Hotell , som det förövrigt inte längre heter, tar 700 spänn per skalle verkar priset någorlunda rimligt! Det handlar ju bara om en natt.

Så, bon voyage!! :] En bild på Salzburg, från Google ser du här nedan.




INTERNET!!!! <3

Hej! :]

Jag har inget att säga idag, förutom att skolan börjat på riktigt, men att allt inte är klart än. Därför vill jag heller inte säga vad jag pluggar för något eftersom det fortfarande problem med kurser osv..

MEN en sak är säker: Nu har jag INTERNET, så nu kan jag inte längre skylla på det! Haha..

Finns inget mer att säga, förutom att jag är mycket glad idag!

Tjolahoppsan hej! :]

Fest, fest och fest!

Första veckan i skolan är förbi, även om lektioner var inställda osv. Därmed har denna helgen och de sista dagarna bara varit fest, fest och fest!!

Min dator är seg och mitt internet är ÄNNU inte fixat. Därför lägger jag inte upp några bilder här nu utan nu får titta på Facebook för att se vad som händer och sker! Jag är hos Hong Kong-tjejen just nu, och vill därför inte vara osocial, så vi hörs någon annan dag istället! :]

Bye! :]

Uppdrag för Sverige!



Hej Kex! :]

Jag tror att internetproblemet har sitt slut snart för kl. 13 idag ska jag till vaktmästaren! :] Lade upp några bilder från helgen i alla fall, men det kommer nog några till från helgvistelsen.

Och dagens största nyhet är att jag har fått ett uppdrag från skolan. Den 26:e oktober smäller det! Vad det är får ni veta när jag har liiiiiite mer info! :]

Jo, igår var ju "första" dagen i skolan. Fick reda på resultatet på mitt tyskaprov, där jag fick 1,3 vilket är ett väldigt bra betyg. Jag hade alltså endast några enstaka fel på mitt prov! HAPPY! Är inte så insatt i betygsystemet, men jag tror det finns betygen 1-5 och tillhörande decimaler.

Jag hade också Personnel Management, men den lektionen var bara 15 minuter för det var alldeles för många som ville ha den kursen, så jag väntar på besked. Hade också tyskakursen igår, och den var skoj och läraren är SNÄLL. :] Vad jag kommer att studera mer är lite oklart fortfarande, eftersom ERASMUS-studenterna kan välja vad man vill studera på plats och det finns mer att välja på nu än vad det fanns i februari :] Studierna slutar vilket fall i slutet av januari, men jag MÅSTE få göra mina prov innan, något som skapar lite problem tyvärr..Men ska försöka fixa det. Det måste gå, eftersom universiteten är partneruniversitet osv..! :] Om inte, blir det ingen termin i kära Trollhättan och det vore ju väldigt dumt.

Jag får glädjas åt uppdraget och mitt tyskabetyg så länge medan oron över kurserna och proven lägger sig. Det som händer härnäst är alltså vaktmästaren samt min andra tyskakurs ,konversationkurs som börjar kl. 14! :]

Ha det finemang! :] Dagens väder btw. 19 grader och moln. SOMMAREN VÄGRAR GE MED SIG!  :D :D

Helgen: Würzburg, Regensburg och Nürnberg(Zeppelinfeld)

Hej Kex! :]

Sitter nu på mitt kära Starbucks för att ladda upp bilder på FB och på bloggen. Det är 20 grader och sol här idag IGEN och man blir ju helt galen av glädje och av solen! Sommaren verkar inte vilja släppa greppet!

Idag börjar min introduktion till mitt IB-program, samt information om alla språkkurserna. Jag kanske får reda på resultatet av mitt tyskaprov idag också, vem vet! :] I helgen var vi ett gäng till Würzburg och Regensburg och vi tog oss även en titt på Zeppelinfeld, där Hitler förövrigt stod och höll tal till folket.

Bilder ser ni nedanför! :] Fler bilder och bildtexter kommer under dagen..

Ciao! :]



















LÄNGESEN!

Äntligen HEJ IGEN Kex!

Jag är medveten om att jag inte har skrivit på typ 100 år, men det har sina skäl. För det första har jag varit på resande fot här i Bayern; har besökt Würzburg och Regensburg, två väldigt vackra och sköna städer. För det andra har det idag varit 20 grader och solsken, så jag har inte velat vara inne på Internet. För det tredje, så  har jag inte haft något internet. Nu har jag dock lyckats fixa 72 timmars internetuppkoppling, och jag väntar fortfarande svar från vaktmästaren om mitt uttag, som jag tror är sönder.

Jag har precis varit och sprungit och skall duscha nu, men jag skriver imorgon och lägger upp bilder från helgen. Imorgon har jag en introduktionsdag btw, för på tisdag börjar mitt International business-program, samt språkkurserna. Mer om det längre fram!

Ps. Måste också säga innan jag slutar skriva att jag idag har varit på "Zeppelinfeld", där Hitler talade till folket under sin regenttid. Helt galet! Det var mäktigt att se. För er som sov under historielektionerna, får helt enkelt googla eller kolla på bilderna här imorgon hur det ser ut.

Tills vi hörs igen imorgon! Hejdå! :]

RSS 2.0